Als Steven Goegebeur het podium opstapt begint hij te stralen. Hij bekijkt de alledaagse wereld door zijn eigen, niet-alledaagse bril. Steven is een publieksspeler: interactie met de toeschouwers is voor hem vanzelfsprekend. Samen met het publiek maakt hij er keer op keer een onvergetelijke avond van. Zijn motto: ‘Iedereen moet na mijn comedyshow opgelucht, vrolijk, blij en met pijnlijke buikspieren van het lachen naar huis gaan.’ Volgens Steven zou een goede comedyshow door de ziekenkas moeten terugbetaald worden.

Steven is van opleiding leraar wetenschappen (wiskunde, biologie, chemie), een job die hij steeds met veel passie uitoefende. Sinds september 2002 houdt hij zich professioneel bezig met zijn eigen educatieve theatervoorstellingen : “Straff” en “Lach eens met een ander!”. Beiden hebben als hoofdthema ‘pesten op school’. Helaas blijft het thema actueel. In verband met deze projecten was hij ook al te gast in tv-programma’s als “Karrewiet”, “De zevende dag”, “Ombudsman” en “Reyers Laat”.

Daarnaast begon eind 2007 Goegebeurs grote comedy-avontuur. Hij deed voor het eerst zijn ding in het bekende podiumcafe “Den Buster” in Antwerpen. In het seizoen 2011-2012 voelde Steven aan dat de tijd rijp was om met een eigen avondvullende voorstelling op tournee te gaan en zette hij zijn onderwijscarrière in de wachtkamer. De commentaren over deze eerste comedyvoorstelling ‘De geknipte man’ waren lovend. De aanvragen bleven binnenstromen. Het zal u dan ook niet verbazen dat ‘De Geknipte Man’ zelfs een derde seizoen kreeg. Meer dan 100 keer speelde Steven deze show en verkocht hij meer dan 90% van de zalen uit. Dit doen weinigen hem na.

Steven nam, met succes, deel aan verschillende comedywedstrijden. Zo won hij in 2008 de “Ten Vrede Comedy Cup” (Geluwe) en de “Comedy Vedett Cup” (Boom). Hij zette deze reeks verder in 2009 met winst in de “Lunatic Comedy Award” (Gent), waarmee hij kanjers als Philippe Geubels, Bert Kruismans en Gunther Lamoot opvolgde.

Verder werd Steven door zender 2BE als één van de vier ‘Foute vrienden’ voorgesteld aan hun kijkers. Ook hier bewijst hij dat improviseren, gevat en grappig reageren één van zijn troeven is. ‘Foute vrienden’ was een groot succes en kreeg dan ook een tweede seizoen.

Voor de film van ‘Foute vrienden’ paste Steven wijselijk. In de periode van opnames was hij volop bezig de laatste hand te leggen aan zijn eerste boek ‘De geknipte man voor comedy, mijn eerste show’ en was hij in volle voorbereiding voor zijn tweede comedyshow ‘Man van de wereld’. Op 26 november 2014, exact drie jaar na de première van zijn eerste show, bracht Steven ‘Man van de wereld’ voor het eerst op de planken. De inspanningen van de voorbije maanden werden beloond met 4 sterren in de Standaard en een uitverkochte tournee. Het staat nu al vast dat Steven drie seizoen zal toeren met deze show, een bewijs dat hij de juiste keuze maakte door comedy voorrang te geven.

Steven deed een opgemerkte passage tijdens ‘Een Laatste Groet’ waarin hij Natalia, Astrid Bryan, Pascal Smet en Bart Peeters wist te charmeren met zijn gevatte, sympathieke humor en zijn snedige interacties. Met zoontje Arthur nam hij deel aan ‘Grote ster, kleine ster’ ten voordele van ‘Villa Rozenrood’. In ‘De keuken van Sofie’ komt u te weten welke gerechten Steven kunnen bekoren en in ‘Met de deur in huis’ mag hij mee de voyeur spelen en raden welke BV’s er in de voorgestelde huizen wonen.

Last but not least trekt Steven in het seizoen 2015-2016 de grens over. Theaterbureau Senf gaat ‘De geknipte man’ programmeren in Nederland. Het is een hele eer om in een land met zo’n rijk cabaretverleden te mogen spelen. Steven staat dan ook te springen om onze noorderburen van zijn humor te laten proeven.

 

Anderen over Steven