De geknipte man voor comedy

Mijn eerste show

Hoe word je een goede comedian? Velen voelen zich geroepen, weinigen zijn uitverkoren. Steven Goegebeur weet al lang hoe hij mensen kan amuseren en entertainen. Hij heeft 16 jaar voor de klas gestaan en vele honderden educatieve voorstellingen gegeven. Zijn eerste grote rol was die van de vogelverschrikker in De Tovenaar van Oz. Maar of dat volstaat om, alleen gewapend met een microfoon, een zaal aan het lachen te krijgen?

Het is Liesbeth, zijn vrouw, die Steven over de streep trekt en introduceert in het theater. Jef, zijn favoriete leraar, inspireert Steven om streng, rechtvaardig , maar met een hoge dosis humor voor de klas te staan en door het leven te gaan. Paul Contryn van figurentheater De Maan, brengt hem de liefde bij voor poppen en beweging. Hij krijgt les, tips en aanmoedigingen van Vitalski, Raf Walschaerts, Bart Peeters, Nigel Williams en Raf Coppens. Van vijf minuten bouwt hij zijn set uit tot een volwaardige onemanshow. Met Foute Vrienden (2Be) en Een Laatste Groet (Canvas) proeft hij van televisie.

Niet dat het allemaal van een leien dakje loopt. Steven Goegebeur kent ook tegenslag, en ervaringen die hem het vertrouwen in het vak bijna doen verliezen. Hij komt zichzelf tegen, geestelijk en lichamelijk. Is hij wel de geknipte man voor comedy?
Wie de eerste show van Steven Goegebeur gezien heeft, kan op die vraag alleen maar luidkeels 'Ja!' antwoorden. In zijn eerste boek vertelt hij met evenveel flair als humor het verhaal van zijn nieuwe carrière. Voor iedereen die zich geroepen voelt om zelf comedian te worden maar evenzeer voor al wie comedy een warm hart toedraagt, of gewoon voor wie Steven beter wil leren kennen.

Een verhaal dat mensen inspireert hun dromen na te jagen, hun hart te volgen en uit tegenslagen ook iets positief te halen.