Lezing - Standup-comedy

Met het boek 'De geknipte man voor comedy, mijn eerst show' maakt Steven Goegebeur zijn debuut als schrijver. De gewezen leraar wetenschappen gebruikte humor om zijn leerlingen uit het technisch- en beroepsonderwijs spelenderwijs wiskundige formules meester te maken, hij gebruikte humor om leerlingen te motiveren, maar ook om tucht te houden. Als snel werd duidelijk dat Steven thuis hoort op een podium. Zijn eerste show 'De geknipte man' was een succes. Meer dan 90% van de zalen verkocht uit, ongezien voor een debuutshow. Met zijn tweede show 'Man van de wereld', die in november 2014 in première ging, oogst hij lovende kritieken. De vier sterren in De Standaard waren dan ook geen verrassing.

Vandaag vertelt Steven u hoe hij van leraar en iemand die met geen stokken een theater binnen te krijgen was, evolueerde tot één van de artiesten in Vlaanderen die het vaakst op een podium staat. Hij vertelt u wie hem inspireerde, waar hij om moet lachen, wat kan en niet kan,... Aan de hand van anekdotes, beeld- en geluidsfragmenten neemt hij u mee op een tocht door de interne keuken van de comedy. Een verhaal dat mensen inspireert hun dromen na te jagen, hun hart te volgen en uit tegenslagen ook iets positief te halen. Een avond om nooit meer te vergeten.

Fragment uit de Standaard: Een tweede seizoen van Foute vrienden (2BE) zag hij niet zitten, zijn ambitie situeert zich in de komische vertelkunst. Met de flair en de grote bek van een stand-upcomedian weliswaar, maar ook met een groter verhaal, de door sommige collega’s zo verafschuwde rode draad. Je lacht met zijn grappen, maar je wil ook weten wat hij te vertellen heeft. Steven Goegebeur heeft bovendien de fysiek en de uitstraling van een levende knuffelbeer, waarmee hij het publiek nog meer voor zich wint... Jacques Vermeire zat toevallig in de zaal, een heel ander type komiek, maar op zijn manier even ontwapenend. Deze Steven Goegebeur zou in de toekomst wel eens een even groot publiek kunnen aanspreken.