Man van de Wereld

Drie jaar en één dag na de première van zijn geslaagde debuutshow ‘De geknipte man’ ging Steven in première met zijn nieuwe voorstelling ‘Man van de wereld’. Omdat zo'n tweede voorstelling vaak een moeilijke bevalling is (het is oneindig moeilijker te bevestigen dan te verrassen) zette hij samen met regisseur Bart Van Nuffelen, gekend van theatergezelschap MartHa!tentatief, een zorgvuldig strijdplan uit, dat via oneindige brainstormsessies, tientallen repetities en een doorgedreven reeks try out's moest leiden tot een onvergetelijke tweede show. In die nieuwe voorstelling, zo werd bepaald, zou het verhaal centraal staan, mét daarin plaats voor emotie, kwetsbaarheid en tederheid, zonder daarmee echter aan steeds betere grappen, snedige interventies en onverwachte wendingen in te boeten. Een welhaast onmogelijke opdracht, zo leek het. En toch...

Op de avond van de première (27 november 2014, CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg) kwam het allemaal glorieus samen, alsof het zo moest zijn; een straf verhaal die de hele voorstelling schraagde, met op het einde een even onverwachte als ontroerende wending. En daartussen en daarrond een onstuitbare reeks grappen, hilarische beschrijvingen en dat alles gelardeerd met meesterlijke interacties met het publiek. Na afloop van de voorstelling volgde een even terechte als verdiende staande ovatie. Het was duidelijk; de moeilijke klip van de tweede voorstelling was succesvol gerond, 'Man van de Wereld' werd meer nog dan 'De geknipte man' door pers en publiek omarmd!

"Van zijn bezoek aan Lourdes tot de citytrip naar Thailand: hij herinnert het zich nog haarfijn. Eenmaal op dreef zet hij alle collega-komieken in zijn schaduw. De 1001 mogelijkheden van maandverband is één van de beste scènes die de Vlaamse comedybranche de afgelopen jaren voortbracht. 
Als hij in de emotionele eindsprint het publiek nog naar adem doet happen, staat ons besluit vast: Goegebeur hoort tot de absolute top. Wie in 2015 beter wil doen, zal straf uit de hoek moeten komen" (Gazet van Antwerpen)

Steven Goegebeur - Man van de Wereld

De eerste reeks 'Man van de Wereld' is inmiddels achter de rug en speelde overal voor uitverkochte zalen.
Boek nu al uw tickets voor de tweede reeks 2015-2016 (alle bekende data zie agenda).


"Wij maken grote reizen om dingen te zien waarop wij in onze woonplaats geen acht slaan.” (Plinius)

Reizen werd Steven letterlijk met de paplepel ingegeven. Verwekt tijdens de huwelijksreis van zijn ouders in Mallorca, startte hij zijn eerste reis. Als zoon van een reisleider stal hij als peuter met blonde haren en guitig snuitje het hart van menig airhostess. Elke schoolvakantie was er wel ergens een hotel of resort dat geïnspecteerd moest worden. Hebben we dat vele reizen nodig om gelukkig te zijn. Reizen we om te ontdekken, om bevestigd te worden? Reizen we omdat het verwacht wordt van ons? Hebben we dan niet alles in ons landje, in onze provincie, onze stad? Tijdens “Man van de Wereld” trekt Steven zijn stoute schoenen aan en trekt hij er op uit. Hij zoekt antwoorden, wikt en weegt, hoort het in Keulen donderen, herbeleeft avonturen en deelt dit alles met u, zonder er doekjes om te winden. Hij neemt u mee in zijn wereld, een reis die u nog lang bij zal blijven.

“Een tevreden mens kan reizen in zijn eigen huis.” (Anous)